Оновлення Центрвиборчкому: у НФ пояснили, чому 12 кандидатів краще за 14

Оновлення Центрвиборчкому: у НФ пояснили, чому 12 кандидатів краще за 14

Укрінформ
Перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики і правосуддя Леонід Ємець наголошує, що вносити і відкликати кандидатури на посади членів Центральної виборчої комісії може лише Президент України.

Про це Ємець сказав у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не потрібно ніяких подань фракцій або рішень фракцій. У нас є єдиний суб'єкт внесення і відкликання кандидатур до ЦВК, ні фракції і ніхто інший цього роботи не можуть», - зазначив народний депутат.

За його словами, про готовність БПП відкликати одну зі своїх кандидатур на посаду члена Центральної виборчої комісії він дізнався лише зранку, і фракція ще не визначалася і не розглядала пропозицію БПП відкликати вже з їх сторони одну кандидатуру.  

Читайте також: БПП готова відкликати одну з кандидатур до ЦВК

Водночас Ємець підкреслив, що на його думку, відкликання двох кандидатур і призначення 12-ти з 13-ти членів ЦВК могло б відповідати позиції Ради Європи, адже у такому випадку залишиться одне вакантне місце у Центрвиборчкомі, яке пізніше може бути зайняте представником фракції Опозиційного блоку, кандидатура від якої відсутня у поданні Президента.

«Це означатиме, що ми зможемо пояснити нашим колегам у Раді Європи, що ми виконали їх резолюцію, і є вакантне місце, яке ми тримаємо для фракції, яка не представлена в ЦВК для того, щоб вона визначилась», - підкреслив Ємець. Як повідомлялося, у четвер після засідання фракції БПП її голова Артур Герасимов заявив про готовність фракції відкликати одну зі своїх кандидатур на посаду члена ЦВК. Фракція звернулася до колег з коаліції відкликати зі своєї сторони одну кандидатуру для забезпечення представлення кандидатур від усіх фракцій Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-