Порошенко назвав

Порошенко назвав "найвищий пріоритет" своєї зовнішньої політики

Укрінформ
Спільна з країнами-членами Північноатлантичного альянсу взаємодія з розбудови України є найкращою відповіддю російській агресії і пропаганді.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У заяві в рамках цього саміту ми хотіли б почути підтвердження, що двері НАТО відкриті для Грузії, для України за умов глибокої модернізації нашої країни в політичній, інституційній, економічній сферах і наші спільні дії в розбудові сильної, впевненої України — це найкраща відповідь російській пропаганді та агресії”, - наголосив Порошенко.

Він запевнив, що інтеграція України в НАТО є “найвищим пріоритетом” його зовнішньої політики, а також цивілізаційним вибором українського народу.

Глава держави розповів партнерам з Альянсу, що прагне зафіксувати стратегічний курс трансатлантичної інтеграції України в Конституції, щоб, за його словами, не допустити процесу відкочування таких реформ.

“Сподіваюся, що наші союзники підтвердять свої зобов’язання щодо підтримки України, продемонструють чіткість та солідарність у питанні протидії російській агресії”, - підкреслив Порошенко.

Він додав, що підтримка НАТО є надзвичайно важливою для процесу реформ в Україні, особливо у сфері безпеки та оборони.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: Порошенко сподівається на підтримку НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня 2018 року Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Королівстві Бельгія, де візьме участь у заходах Саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

На саміті НАТО у четвер президенти України та Грузії зустрінуться із Північноатлантичною радою на рівні глав держав та урядів союзників.

Програмою візиту також передбачена низка двосторонніх зустрічей Президента України з лідерами іноземних країн, які братимуть участь у Саміті Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-