НАТО заохочує Україну до реформ, щоб наблизитися до членства – Столтенберг

НАТО заохочує Україну до реформ, щоб наблизитися до членства – Столтенберг

Укрінформ
Північноатлантичний альянс спонукає Україну до реформ з метою досягнення мети – набуття членства в НАТО.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у четвер у рамках другого дня саміту Альянсу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Довгостроковою метою України є приєднання до Альянсу. Нині фокус зосереджений на реформах. Ви робите важливий прогрес... Я закликаю вас зберігати цей імпульс, що ще більше наблизить Україну до НАТО, зміцнить безпеку та демократію», - заявив глава Альянсу.

Генсек НАТО привітав ухвалення в Україні закону про національну безпеку, що є ключовим для встановлення цивільного демократичного контролю над військовими формуваннями.

Він повідомив, що сьогодні Північноатлантична рада на рівні глав держав та урядів країн-членів НАТО спільно з президентами України та Грузії обговорять безпекову ситуацію в та навколо України, оборонну реформу та практичне співробітництво.

Читайте також: США знову попередили учасниць Північного потоку-2 про санкції

«НАТО є непохитною у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Ми суворо засуджуємо незаконну анексію Криму Росією», - заявив Столтенберг.

Він також відзначив, що безпекова ситуація на сході України залишається складною, але Мінські домовленості залишаються шляхом для досягнення миру.

«Росія має особливу відповідальність за це. Вона повинна винести свої військові підрозділи та припинити підтримку бойовиків в Україні», - наголосив глава Альянсу.

Фото на першій сторінці: https://www.flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-