Порошенко розповів про збільшення внеску України у місію НАТО в Афганістані

Порошенко розповів про збільшення внеску України у місію НАТО в Афганістані

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на посилення зв’язків України з НАТО й запевняє, що Україна вже зробила більший внесок в глобальну безпеку, ніж отримала натомість.

Про це він написав у блозі на сайті газети Financial Times.

“У безпековій політиці я закликатиму до посилення зв’язків України з НАТО. Це наш суверенний вибір, і жодна інша країна не повинна мати вето на наші амбіції. До цього часу Україна зробила більший внесок в глобальну безпеку, ніж отримала взамін”, - зазначив Порошенко.

Він, зокрема, нагадав про участь України у миротворчих операціях НАТО; 6 % ВВП українського оборонного бюджету за обов’язкових 2% ВВП для країн у рамках НАТО; новий закон про національну безпеку, що, за його словами, наближає Україну до стандартів НАТО.

Читайте також: Порошенко бажає Трампу успіху у поверненні Путіна на “правильний шлях”

“Цього тижня я оголошу про збільшення внеску України до миротворчої місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”. Продовжуватиму наполягати і на фундаментальній ролі миротворчих сил, там де вони потрібні, в тому числі й на окупованому Донбасі”, - додав Президент.

Водночас він зауважив, що протягом останніх чотирьох років Україна на шляху економічних реформ “зайшла далі, ніж будь-коли з часів незалежності”, та запевнив, що уряд не зійде з обраного шляху, і реформи є незворотними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-