Порошенко бажає Трампу успіху у поверненні Путіна на “правильний шлях”

Порошенко бажає Трампу успіху у поверненні Путіна на “правильний шлях”

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розраховує, що прийдешня зустріч президентів США Дональда Трампа та Росії Володимира Путіна підтвердить перебування України на передових лініях європейської і трансатлантичної політики.

Про це він написав у блозі на сайті газети Financial Times.

“Це важливий тиждень для України, в часи, коли перед нею постають вагомі виклики для безпеки та стабільності. Він почався з саміту Україна-ЄС в Брюсселі у понеділок і продовжиться самітом НАТО, в якому Україна також братиме участь. І зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна наступного тижня в Гельсінкі підтвердить, що Україна знаходиться на передовій лінії європейської та трансатлантичної політики”, - зазначив Президент.

Він переконаний, що нинішній “український тиждень” надішле потужний сигнал, який, на думку Глави держави, почують і в Брюсселі, і за його межами – насамперед, в Гельсінкі.

Читайте також: Американський сенатор назвав владу Путіна мафією, а Лаврова - "забіякою"

“Виходячи з нашого узгодженого підходу не робити нічого, що стосується України без України, я бажаю пану Трампу успіху в його зусиллях, щоб повернути пана Путіна на правильний шлях. Знаючи його, як я, впевнений, що він чекає нашої поразки. Але це не наш варіант, і ніколи ним не буде”, - підкреслив Порошенко.

Водночас він нагадав, що зустріч президентів Трампа та Путіна 16 липня припаде на 28-му річницю прийняття українським парламентом декларації про державний суверенітет, кроку, що став поштовхом для України на шляху до незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-