У нинішньому скликанні Ради

У нинішньому скликанні Ради "гетто" для журналістів не буде - Сюмар

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар заявляє про погоджену з Головою ВР позицію щодо неприпустимості обмеження доступу журналістів до парламенту та необхідності поліпшення умов роботи ЗМІ.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому парламенті, у цьому скликанні «гетто» для журналістів не буде, буде відкритий, нормальний простір для роботи», - зазначила голова профільного комітету, коментуючи рекомендацію Регламентного комітету ВР щодо доцільності створення прес-центру для журналістів і обмеження їх доступу в кулуари другого поверху приміщення Ради.

Вона також поінформувала, що вчора мала розмову з головою ВР з питання рекомендаційного рішення Регламентного комітету.

«Вчора ми дійшли спільної позиції, що закривати кулуари ніхто не буде. Тому, я думаю, цю проблему ми можемо знімати станом на зараз і в цьому скликанні ми зробимо все можливе, щоб таких речей не відбувалося», - сказала депутат.

За її словами, ініціатива щодо обмеження доступу журналістів у кулуари належить тим політикам, які не знайомі зі специфікою журналістської роботи.

Читайте також: Обмежити доступ журналістів до Ради не вдасться - Пинзеник

На думку Сюмар, необхідно змінити положення про акредитацію журналістів, яке б забезпечувало доступ до парламенту лише журналістів і виключало б присутність осіб, які під виглядом журналістської діяльності насправді виконують інші функції.

Політик також додала, що ініціатива створення прес-центру є не новою і спрямована передусім на забезпечення належних умов роботи для журналістів, зокрема, в частині забезпечення швидкісного інтернету, умов для прямих включень тележурналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-