Парубій прокоментував перспективи оновлення ЦВК цього тижня

Парубій прокоментував перспективи оновлення ЦВК цього тижня

Укрінформ
Голова ВР наголошує, що  питання зміни складу ЦВК на останньому пленарному тижні поточної сесії парламенту залежатиме від результатів консультацій між фракціями.

Про це Андрій Парубій сказав журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будемо дивитися по консультаціях - як ітимуть переговори між фракціями», - зазначив спікер ВР, відповідаючи на запитання, чи буде на цьому пленарному тижні розглядатися питання зміни складу Центральної виборчої комісії.

Водночас він зазначив, що у вівторок парламент розглядатиме лише ті питання, які включені до порядку денного на цей день, зокрема блок аграрних питань.

Читайте також: БПП наполягає на продовженні термінових консультацій щодо оновлення ЦВК

Як повідомлялося, 5 липня Рада мала розглядати питання зміни складу Центральної виборчої комісії, однак ряд фракцій наполягали на необхідності перевнесення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії, в якому передбачити 13 кандидатур замість 14, які раніше подав Президент Петро Порошенко. Окрім того, деякі фракції наполягали на тому, щоб у поданні були представлені кандидатури від усіх парламентських фракцій.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» вимагала розгляду парламентом питання зміни складу ЦВК, і більшість фракцій покинула сесійну залу з вимогою невідкладного розгляду цього питання.

Таким чином, парламент не розглядав звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-