У БПП вважають, що немає жодних перешкод для оновлення складу ЦВК

У БПП вважають, що немає жодних перешкод для оновлення складу ЦВК

Укрінформ
Парламентська фракція «Блок Петра Порошенка» докладатиме всіх зусиль для того, щоб наступного пленарного тижня, який розпочнеться 10 липня, Верховна Рада змогла оновити склад Центральної виборчої комісії.

Про це сказав голова фракції БПП Артур Герасимов у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає жодної перешкоди для того, щоб ми оновили склад Центральної виборчої комісії. Тому наша позиція незмінна. Ми звернулися до Голови Верховної Ради і зафіксували цю позицію, тому будемо чітко робити все для того, щоб наступного тижня країна отримала оновлену Центральну виборчу комісію, бо це неприпустимо, коли вчора певні  політичні сили зберегли стару ЦВК часів Януковича», - сказав Герасимов.

Як повідомлялося, у четвер парламент згідно з рейтинговим голосуванням "провалив" голосування за оновлення складу ЦВК.

Пізніше фракція БПП поставила вимогу негайно повернутися до розгляду цього питання, а до того моменту не приймати жодних інших законів. Також фракція БПП відмовилася брати участь у засіданнях сесії.

Ранкове засідання ВР було завершено дочасно у зв'язку з проведенням наради керівників фракцій у спікера, проте на вечірньому засіданні Голова ВР знову оголошував півгодинну перерву для консультацій. Після таких консультацій засідання парламенту продовжилося виступами з трибуни лідерів депутатських фракцій і груп, що завершилися закриттям пленарного засідання.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

Читайте також: У БПП розповіли про плани на наступний пленарний тиждень

5 лютого подання надійшло в парламент.

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Відомо, що 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. У лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-