МЗС відреагувало на новий “вирок” Балуху

МЗС відреагувало на новий “вирок” Балуху

Політв’язні
Укрінформ
Міністерство закордонних справ висловлює категоричний протест у зв’язку з новим рішенням так званого суду російської окупаційної адміністрації у м.Сімферополь (АР Крим) у справі громадянина України Володимира Балуха.

Про це йдеться у коментарі з цього приводу, оприлюдненому на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Як помста за незламність українського патріота, який і за гратами не скорився окупаційному режиму, проти Володимира Балуха була сфабрикована чергова справа, за якою строк його ув’язнення зріс до п’яти років. Вражає нечуваний цинізм російських окупантів – людину, яка оголосила безстрокове голодування майже чотири місяці тому, 19 березня, засудили за абсурдними звинуваченнями у «побитті» начальника СІЗО", - йдеться у коментарі.

У МЗС зазначили, що новий вирок так званого суду у Криму засвідчив, що ситуація з правами людини на півострові продовжує стрімко погіршуватися. В таких умовах у нас є  підстави вважати, що здоров’я та життя Балуха та інших українських громадян - політичних в’язнів російського окупаційного режиму - знаходиться в небезпеці.

Міністерство вимагає від держави-агресора й окупанта припинити порушення прав людини та основних свобод і негайно звільнити Володимира Балуха та інших незаконно утримуваних громадян України.

"Вкотре наголошуємо, що Росія має припинити незаконну окупацію АР Крим та м. Севастополь та у повному обсязі виконати резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 р., "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м.Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 р. і 19 грудня 2017 р., а також наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації”, - йдеться у коментарі.

На думку українських дипломатів, посилення політичних репресій та утисків на окупованому Кримському півострові свідчить про необхідність зміцнення міжнародного політико-дипломатичного та економічного тиску на Москву з метою припинення порушень прав людини і основних свобод на тимчасово окупованій території, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Балух подякував за підтримку: Крим - це Україна

Як повідомлялося, незаконний «Раздольненський районний суд» Криму 5 липня 2018 року визнав українського політв'язня Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-