Експерт пояснив, навіщо Кремлю полки з українськими назвами

Експерт пояснив, навіщо Кремлю полки з українськими назвами

Укрінформ
Присвоєнням назв українських міст танковим полкам Збройних сил РФ Кремль розмиває українську ідентичність, а також це є своєрідною демонстрацією прагнення Кремля взяти усю Україну під свій контроль.

Таку думку в коментарі кореспонденту Укрінформу висловив директор міжнародних програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Віталій Мартинюк.

“Це могло б бути таким своєрідним опосередкованим сигналом того, що Росія хоче взяти під контроль всю територію України. Хоча це не означає, що завтра почнеться широкомасштабна війна. І це своєрідний тиск на Україну, розмивання нашої ідентичності. Таким чином, вони хочуть показати, що Україна — це ніщо інше, як шматочок Радянського союзу, який випадково відколовся”, -  сказав він.

За словами експерта, пояснення, що нібито ці назви були надані “з метою збереження історичних військових традицій” та в пам’ять про участь цих частин  у звільненні українських міст під час Другої світової війни, є нелогічними та абсурдними. “А чому тоді частини не отримали ці назви раніше? Зазвичай, військові  частини отримували назви одразу після завершення Другої світової війни, після певного проміжку  часу, коли вони остаточно формувалися, коли виписувалася їх історія. А що зараз? Вже і Радянського союзу немає”, - зазначив Мартинюк. 

Читайте також: Путін присвоїв частинам російської армії назви українських міст

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 30 червня підписав укази, згідно з якими низці полків ЗС РФ присвоєно найменування українських міст Львова, Ніжина та Житомира. Таким чином, шостий танковий полк російської армії віднині матиме назву “гвардійський Львівський”, 68-й танковий полк - “гвардійський Житомирсько-Берлінський”, а 163-й танковий полк - “гвардійський Ніжинський”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-