Миротворці для Донбасу: Порошенко розраховує на підтримку Сербії

Миротворці для Донбасу: Порошенко розраховує на підтримку Сербії

Укрінформ
Україна сподівається, що Сербія підтримає рішення щодо розгортання на Донбасі миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної з Президентом Сербії Александаром Вучичем прес-конференції в Белграді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми безумовно розраховуємо на підтримку Сербії у питанні впровадження миротворчої місії з мандатом Ради Безпеки ООН і впевнені в тому, що чітка імплементація Мінських угод, включно з пріоритетом безпекового компонента, є сьогодні безальтернативним шляхом принесення миру на українську землю», - сказав Глава Української держави.

Водночас він подякував Сербії за підтримку суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України та запевнив, що зі свого боку Україна шанує територіальну цілісність і суверенітет Сербії.

«Ми не визнали Косово і виходимо з позиції, що проблема Косово має бути вирішена компромісним шляхом з урахуванням інтересів Сербії», - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Україна і Сербія домовилися про обмін даними між митницями

Разом з тим, Президент наголосив, що наразі між країнами немає жодних проблем у двосторонніх відносинах, Україна і Сербія «дуже близькі». При цьому він додав, що держави «рішуче розвивають» двостороннє співробітництво в економічній, політичній, культурній, гуманітарній і безпековій сферах.

Як повідомлялося, у вівторок, 3 липня, Президент Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Республіці Сербія на запрошення Президента цієї країни Александара Вучича. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-