Порошенко вдячний Євросоюзу за продовження антиросійських санкцій

Порошенко вдячний Євросоюзу за продовження антиросійських санкцій

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подякував лідерам Євросоюзу за ухвалення політичного рішення щодо продовження економічних санкцій проти РФ.

Про це глава держави написав у Facebook

"Важлива новина з Брюсселя: лідерами Євросоюзу ухвалено політичне рішення щодо продовження економічних санкцій проти країни-агресора. Глибоко вдячний всім нашим друзям в ЄС за непорушні єдність та солідарність з Україною", - написав він.

Порошенко особливо подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель та президенту Франції Еммануелю Макрону "за надану об'єктивну оцінку ситуації на окупованому Донбасі та визнання чіткої відповідальності Кремля за брутальне невиконання Мінських домовленостей".

"Ціна за агресію і надалі зростатиме, якщо Росія продовжуватиме підривати мирний процес та ігнорувати свої зобов'язання. Вірю, що спільним фронтом ми зможемо примусити агресора поважати міжнародне право та забезпечити відновлення суверенітету та територіальної цілісності України",- зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко закликає світ до рішучих дій для звільнення в'язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, Європейский Союз продовжить економічні обмежувальні заходи проти Росії на наступні 6 місяців.

Таке політичне рішення ухвалили глави держав та урядів країн-членів на засіданні Європейської ради, яке проходить 28-29 червня у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-