Подання на депутатів: Парубій сказав, про що домовилися з Луценком

Подання на депутатів: Парубій сказав, про що домовилися з Луценком

Укрінформ
Верховна Рада розгляне питання зняття недоторканності з народних депутатів Олександра Вілкула, Олександра Пономарьова, Дмитра Колєснікова і Сергія Дунаєва восени.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на брифінгу у Трускавці, де проходить Форум місцевого розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З генпрокурором домовились, що ... він перенесе всі ці подання і вони восени будуть винесені на сесію Верховної Ради України», - сказав Парубій.

Він нагадав, що Регламентний комітет не дав жодного висновку по жодному з цих питань. «Коли я став Головою Верховної Ради України, то наголосив, що питання зняття недоторканності мають вирішуватись в залі і ніякі політичні механізми не повинні стати для цього перепоною. І навіть коли Регламентний комітет давав негативний висновок, я виносив це питання в зал і, як правило, зал його підтримував», - зазначив спікер, підкресливши, що обмежений регламентними нормами. 

Парубій також зазначив, що деякі депутати не були ознайомлені з поданням і пообіцяв, що «всі механізми будуть задіяні для передачі іншого подання через комітет, через їхніх помічників, бо деякі депутати просто переховувались для того, щоб не отримати подання».

Читайте також: Парубія обурила безпрецедентна ситуація у Раді з поданнями ГПУ

Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію подання на зняття недоторканності з депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва, а також подання на депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова.

Генпрокурор Юрій Луценко 25 травня вніс подання на Вілкула і Колєснікова. Екс-голову Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, а Колєснікова у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює в декларуванні недостовірної інформації.

Подання на Пономарьова було внесено через перешкоджання роботі журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-