Україна та Польща й надалі спільно протистоятимуть будівництву Nord Stream 2

Україна та Польща й надалі спільно протистоятимуть будівництву Nord Stream 2

Укрінформ
Віце-прем'єр з питань євроінтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з міністром інвестицій і розвитку Польщі Єжи Квєцінським, зокрема, обговорено розвиток Карпатського регіону та "Північний потік-2".

Зустріч відбулася на полях Форуму регіонального розвитку в Трускавці Львівської області, повідомляє Урядовий портал.

"Сторони також обговорили перспективи українсько-польської співпраці і залучення фінансових та технічних інструментів ЄС в частині макрорегіонального розвитку, зокрема, задля розвитку Карпатського регіону. Ухвалення Карпатської стратегії та просування цієї ідеї на рівні інституцій ЄС активно підтримує чинна влада Польщі і на урядовому, і на парламентському рівні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на урядовому рівні цим проектом займається міністерство інвестицій і розвитку Польщі та особисто міністр Єжи Квєцінський. Україна також активно підтримує цю ініціативу з моменту її започаткування.

Окремо співрозмовники домовилися і надалі координувати спільну позицію протидії будівництву газогону Північний потік-2, що становить загрозу для безпеки обох країн і ЄС. "Польща твердо стоїть на своїх позиціях поряд з Україною, важливо постійно підтримувати одне одного в цьому питанні", - наголосив Квєцінський.

Читайте також: Парубій: У парламенті є підтримка концепції розвитку Карпатського регіону

Зазначається, що польська сторона розглядає перспективи об'єднання енергетичної інфраструктури двох держав, зокрема, будівництво газового інтерконектора як стратегічного проекту в Центрально-Східній Європі, спрямованого на забезпечення транспортування газу з Польщі в Україну.

Під час зустрічі Єжи Квєцінський також високо оцінив реформи в Україні, зазначивши, зокрема, що Польща вітає ухвалення законодавства, спрямованого на запуск роботи Антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-