Парубій: У парламенті є підтримка концепції розвитку Карпатського регіону

Парубій: У парламенті є підтримка концепції розвитку Карпатського регіону

Укрінформ
Український парламент підтримує концепцію розвитку Карпатського регіону.

Про це Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив під час пленарної дискусії «Політика розвитку Карпат» ІІІ форуму місцевого розвитку у місті Трускавець, повідомляє прес-служба парламенту.

«В українському парламенті є велика підтримка концепції розвитку Карпатського регіону. Ми спільно - і Верховна Рада, і уряд, на моє переконання, маємо можливість і зобов'язані відстояти пропоновані проекти місцевих громад перед Європейською комісією для отримання додаткового фінансування», – підкреслив Парубій. 

Спікер зазначив, що триває робота над створенням спільного парламентського майданчика щодо реалізації Карпатської стратегії дев’яти країн регіону.

«Цій справі надзвичайно сприяють місцеві безпосередні зв'язки між сусідніми територіями і громадами», - підкреслив він. 

За словами Парубія, окрім міжнародного, успішно реалізується український проект підтримки українських Карпат, який «жодним чином не суперечить міжнародним ініціативам, однак має суттєву перевагу - він може бути реалізований швидше». 

Разом з тим Голова ВР наголосив на важливості парламентської дипломатії як суттєвої складової регіональної співпраці.

«Досвід успішної діяльності Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва надихнув нас на створення нового формату - Міжпарламентської асамблеї Україна-Грузія-Молдова, який ми зреалізували два тижні тому у Києві», - сказав Парубій. 

Читайте також: Фахівці працюють над брендом "Українські Карпати"

Голова Верховної Ради підкреслив, що «у нас спільні питання, перш за все, у сфері безпеки, адже три наші країни зазнали російської агресії і окупації частини території».

«Усі - від Балтії до Грузії - відчувають, що якщо Україна встоїть перед російською агресією, встоїть і Східна Європа», - наголосив він. 

Важливими на спільному шляху до ЄС Парубій визначив також питання розвитку економіки та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-