Звільнити Сенцова і Балуха: МЗС закликає світ вплинути на Кремль

Звільнити Сенцова і Балуха: МЗС закликає світ вплинути на Кремль

Укрінформ
Міністерство закордонних справ закликало партнерів вплинути на Росію заради звільнення українських політв’язнів Володимира Балуха та Олега Сенцова, які голодують уже 96 і 40 днів відповідно.

Про це написала речниця МЗС Мар’яна Беца у Twitter.

“Політв'язень В.Балух голодує 96 днів!!! О.Сенцов - 40. Ситуація критична. Закликаємо партнерів вплинути на Кремль для їхнього звільнення”, - зазначила Беца.

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Читайте також: Сенцов проти помилування і Путіну не писатиме — адвокат

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-