Парубій у США переконуватиме вводити санкції за North Stream-2

Парубій у США переконуватиме вводити санкції за North Stream-2

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 25 червня вирушає до США з офіційним візитом, під час якого обговорить запровадження санкцій за будівництво газопроводу «Північний потік-2» та створення єдиного центру протидії гібридним загрозам з боку Росії.

Про це спікер заявив, закриваючи ранкове пленарне засідання парламенту у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Я хочу всіх поінформувати, що наступного тижня з понеділка я відбуваю з офіційним візитом до Сполучених Штатів Америки. І дуже важливо, що у цій поїздці беруть участь спікери Литви, Грузії, Молдови і віце-спікер Польщі. І наша спільна позиція під час зустрічі зі спікером (Палати представників США Полом) Раяном і найвищими керівниками Сполучених Штатів Америки, в першу чергу, стосуватиметься введення санкцій проти будівництва «Північного потоку-2» та міжпарламентської співпраці у сфері створення єдиного центру протидії гібридним загрозам Росії", - наголосив Голова ВР.

Як він пояснив, подібну робочу групуз протидії гібридним загрозам Росії створили у парламенті Великої Британії, де він перебував минулого тижня з візитом.

"Я вважаю, що це дуже корисний досвід, і ми могли б на парламентському рівні розробляти спільні стратегії, а ще краще, коли це буде міжпарламентський рівень Литви, Естонії, Польщі, України, Грузії та спільно з нашими союзниками з Сполучених Штатів Америки, Великої Британії та ЄС. І над цим ми також будемо працювати, щоб об'єднувати наші зусилля проти всіх типів загроз, які сьогодні створює Російська Федерація не тільки для України, а й для всього вільного світу", - підкреслив Парубій.

Спікер висловив переконання, що це буде великий крок у налагодженні міжпарламентського діалогу між Україною і ключовими стратегічними партнерами та підніме український парламент на новий рівень взаємодії.

Як повідомлялося, "Північний потік-2" - проект газопроводу з РФ до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить "Газпрому". РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу. Протяжність трубопроводу з пропускною спроможністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік становитиме 1220 кілометрів.

5 квітня 2018 року Верховна Рада ухвалила Звернення до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газопроводу Nord Stream-2 та монополії Російської Федерації на газових ринках світу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в адміністрації президента США Дональда Трампа готуються до запровадження санкцій проти енергетичних компаній з Німеччини й інших європейських країн, які допомагають будувати "Північний потік-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-