Держдеп США зробив заяву щодо Антикорупційного суду в Україні

Держдеп США зробив заяву щодо Антикорупційного суду в Україні

Укрінформ
Офіційний Вашингтон привітав затвердження в Україні закону про Вищий Антикорупційний суд, але водночас нагадав про необхідність додаткових кроків для українського керівництва з метою підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній у середу, 20 червня, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати високо оцінюють затвердження в Україні закону про створення незалежного Антикорупційного суду", - наголошується в документі.

У цьому зв'язку офіційний Вашингтон висловив задоволення, що цей "важливий законопроект" був прийнятий з широкою підтримкою у Верховній Раді. "Україна зробила важливий крок у напрямку досягнення європейського майбутнього, якого вимагали люди під час Революції Гідності", - підкреслили в Державному департаменті.

Крім того, американська сторона привітала заяву директора МВФ Крістін Лагард з цього приводу. "Вона (Лагард – ред.) і президент Порошенко погодилися, що Верховна Рада має швидко внести поправки до закону, щоби цей суд міг слухати всі справи, які підпадають під його юрисдикцію, в тому числі поточні корупційні справи, а також прийняти додаткове законодавство для офіційного початку роботи суду", - зауважили в американському відомстві.

Читайте також: Лагард привітала ухвалення закону про Антикорупційний суд

Ці заходи забезпечать можливість для Антикорупційного суду "подолати корупцію, яка загрожує національній безпеці, процвітанню та демократичному розвитку України", зауважили в Держдепартаменті США.

Як повідомляв Укрінформ, Закон "Про Вищий антикорупційний суд" парламент ухвалив 7 червня і 14 червня він набув чинності.

19 червня Рада тричі провалила рейтингове голосування за законопроект №8497 "Про утворення Вищого антикорупційного суду", який Президент вніс як невідкладний. Мета документа - виконання вимог Конституції, законів "Про Вищий антикорупційний суд" та "Про судоустрій і статус суддів" для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.

Президент Петро Порошенко заявив, що всі справи щодо корупційних злочинів, у тому числі й ті, що знаходяться в інших судах, мають бути передані у новостворений Антикорупційний суд. За його словами, ця норма була передбачена у тому варіанті законопроекту про Вищий антикорупційний суд, який було внесено ним до парламенту 22 грудня 2017 року.

В ухваленому ВР 7 червня законі передбачається, що справи по корупційних правопорушеннях, які вже розглядаються чи передані в інші суди, до антикорупційного суду не передаватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-