Лагард привітала ухвалення закону про Антикорупційний суд

Лагард привітала ухвалення закону про Антикорупційний суд

Документ
Укрінформ
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард привітала ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд в Україні та наполягає, аби новостворений суд розглядав усі корупційні справи, включно з апеляціями.

Про це йдеться у заяві за результатами її телефонної розмови з Президентом Петром Порошенком, оприлюдненій на сайті МВФ.

"Мене дуже надихає прийняття українським парламентом закону про Вищий антикорупційний суд (ВАКС), що є важливим кроком влади у боротьбі проти корупції. Новий закон прокладає шлях до створення незалежного та сильного антикорупційного суду, який разом з існуючими інституціями (НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою) сприятиме забезпеченню підзвітності та справедливості, яких вимагає український народ», - сказала Лагард.

Зазначається також, що у цьому контексті директор-розпорядник МВФ відзначила Порошенка "за його лідерство, завдяки якому було ухвалено закон", та привітала його наміри забезпечити започаткування роботи суду вже до кінця цього року.

 "Ми домовились, що зараз важливим є, щоб парламент швидко ухвалив поданий Президентом додатковий закон для того, щоб формально утворити суд, а також поправки для повернення умови про те, що ВАКС розглядатиме всі справи, що відносяться до його юрисдикції, включно з усіма апеляціями по відповідних рішеннях судів першої інстанції, як це було передбачено в ухваленому у першому читанні проекті закону», - підкреслила Лагард.

Крім того, за її словами, було також домовлено тісно співпрацювати, у тому числі й з урядом, з метою вчасної реалізації цих та інших дій, зокрема тих, що пов’язані з ціною на газ та бюджетом, що мають вирішальне значення для завершення очікуваного перегляду в рамках програми щодо підтримки України МВФ.

Читайте також: Парубій сподівається, що Рада підтримає запуск Антикорупційного суду 21 червня

Як повідомлялося, раніше Президент Петро Порошенко заявив, що всі справи щодо корупційних злочинів, у тому числі вже й ті, що знаходяться в інших судах, мають бути передані у новостворений Антикорупційний суд. За його словами, ця норма була передбачена у тому варіанті законопроекту про Вищий антикорупційний суд, який було внесено ним до парламенту 22 грудня 2017 року.

В ухваленому ВР 7 червня законі передбачається, що справи по корупційних правопорушеннях, які вже розглядаються чи передані в інші суди, до антикорупційного суду не передаватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-