Геращенко підтримала звернення Денісової до Червоного Хреста

Геращенко підтримала звернення Денісової до Червоного Хреста

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко підтримала звернення Уповноваженого ВР України з прав людини Людмили Денісової до керівника російського бюро МКЧХ з проханням негайно відвідати українців-політв‘язнів Кремля.

Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

“Підтримую звернення своєї колеги Людмили Денісової до керівника російського бюро МКЧХ з проханням негайно відвідати українців-політв‘язнів Кремля. РФ ратифікувала Женевські конвенції і має дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права”, - йдеться у повідомленні.

Геращенко зазначила, що МКЧХ в РФ має мандат на відвідання тюрем. “В умовах, коли до українців не допускають омбудсмена, консулів, родичів, коли нам навіть не дають інформацію, чи живі вони, й не дають можливості телефонного чи скайп-зв‘язку, МКЧХ має використати всі свої можливості, аби пересвідчитися в тому, в яких умовах утримують в‘язнів і в якому вони стані”, - заявила вона.

Читайте також: Денісова просить омудсмена РФ закликати Путіна звільнити Сенцова

Геращенко наголосила, що те, що зараз відбувається з українськими в‘язнями - “це пекло”. “Дякуємо NYT, що присвятили статтю О. Сенцову, й хотілося б, аби тема бранців Кремля стала темою передовиць усіх світових медіа в дні чемпіонату світу з футболу, що проходить в РФ. Оле- оле- оле - Олег! І всі інші бранці мають бути на волі!” - написала вона.

Як відомо, у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з 15 червня перебуває у Росії з метою відвідання ув'язнених, проте їй не вдалося зустрітися із жодним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-