Биті вікна та газ у мерії: Кернес просить Раду викликати

Биті вікна та газ у мерії: Кернес просить Раду викликати "на килим" керівника СБУ

Укрінформ
Харківський міський голова Геннадій Кернес вважає сутички перед і під час сесії Харківської міської ради провокацію, підтриманою правоохоронцями.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"У будівлю Харківської міської ради сьогодні увірвалися кілька десятків агресивно налаштованих людей спортивної статури. На другому поверсі мерії вони порозбивали скла, знищили портрети градоначальників минулих років, влаштували бійку, у ході якої розпорошили у коридорах мерії газ, а потім підпалили димові шашки. Багато працівників міськради, надихавшись димом, потребували медичної допомоги. Одного з моїх заступників кинули у сміттєвий бак. Поліція за всім цим спостерігала як би з боку. Не втручалася", - наголосив Кернес.

Він припустив, що люди, які увірвалися у мерію, пов'язані з керівництвом обласного управління СБУ.

Читайте також: У Харкові б'ють вікна у мерії, Кернесу блокують виїзд, депутата кинули у сміттєвий бак

Кернес додав, що міська рада буде оскаржувати бездіяльність працівників харківської СБУ, прокуратури і поліції.

"Я звернуся до депутатів парламенту, лідерів фракцій з пропозицією заслухати у Верховній Раді пояснення керівника Служби безпеки України про дії його харківського підлеглого, який організував погром у будівлі Харківської міської ради", - сказав Кернес.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня охорона не пустила до сесійної зали Харківської міськради групу активістів у футболках "Національного корпусу". Виникла бійка. Активісти розпилили сльозогінний газ, почали бити вікна, квіткові горщики, заблокували авто мера Кернеса у дворі мерії, кинули в сміттєвий бак заступника Кернеса Андрія Руденка.

За фактом заворушень у Харківській міськраді відкрито кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-