Рада у вівторок розгляне законопроект про створення Бюро фінбезпеки

Рада у вівторок розгляне законопроект про створення Бюро фінбезпеки

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок, 19 червня, планує розглянути законопроект №8157 "Про Національне бюро фінансової безпеки України".

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Водночас, цей законопроект та альтернативні до нього №№8157-1, 8157-2 заплановані у кінці порядку денного.

Першим же блоком депутати розглядатимуть питання розвитку культури. Так, у другому читанні розглядатиметься законопроект №1553 "Про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО)".

У першому читанні планується розглянути законопроекти №6738 "Про внесення змін до Закону України "Про культуру" (щодо визначення поняття "креативні індустрії")", №8202 "Про внесення змін до деяких законів України з питань удосконалення системи охорони культурної спадщини", №8251 "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з набранням чинності Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні".

Окрім того, у цьому ж блоці порядку денного - законопроекти №8266 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності Українського культурного фонду", №6768 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культур".

Потім депутати перейдуть до розділу включення до порядку денного сесії 26 законопроектів, зокрема, президентського №8265 "Про публічні закупівлі".

Далі планується розглянути у першому читанні законопроекти №8293 "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" та №8349 "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо відносин, пов'язаних із здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях)".

Читайте також: TI рекомендує Раді виправити закон про Антикорупційний суд в частині розгляду апеляцій

Як повідомлялося, законопроект №8157 був зареєстрований у березні 2018 року, зокрема головою фракції "Блоку Петра Порошенка" та головою комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.

У законопроекті запропоновано створити Національне бюро фінансової безпеки як державний правоохоронний орган, на який покладається усунення загроз фінансовій безпеці держави, у тому числі шляхом запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень у сфері господарської діяльності, віднесених до його підслідності, які прямо чи опосередковано завдають шкоди публічним фінансам, а також запобігання їх вчиненню у майбутньому. Відповідно до ч. 3 ст. 41 проекту директор НБФБ призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України в порядку, визначеному цим законом. До повноважень Президента України та Верховної Ради України також пропонується віднести питання визнання Верховною Радою України або Президентом України роботи директора НБФБ незадовільною за результатами розгляду його щорічного звіту.

Законопроект наділяє НБФБ широкими повноваженнями, зокрема щодо прослуховування телефонів, збирання інформації про листування тощо. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-