Порошенко закликав Макрона посилити тиск на Росію

Порошенко закликав Макрона посилити тиск на Росію

Укрінформ
Порошенко обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном безпекову ситуацію на Донбасі і закликав посилити тиск на Росію, щоб звільнити українських політв'язнів, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха.

Про це йшлося у телефонній розмові глав двох держав, повідомили в прес-службі Президента України.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та необхідність запровадження миротворчої місії ООН на всій його окупованій території.   Президент України закликав посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха", - розповіли в прес-службі.

Співрозмовники також привітали відновлення зустрічей у "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ та домовились про подальші контакти у цьому форматі для забезпечення виконання Мінських домовленостей.

Президент Франції привітав свого українського колегу з прогресом у реформах та особливо із ухваленням закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Читайте також: Денісова їде у Володимирський централ - відвідати Карпюка

Крім цього, співрозмовники обговорили підготовку до самітів Україна - ЄС та Україна - НАТО, які відбудуться у липні в Брюсселі.

Порошенко та Макрон також висловили задоволення розвитком двосторонніх економічних відносин.

Президент України запросив Президента Франції відвідати Україну з візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-