Гройсман наполягає на прозорій та жорсткій перевірці АМКУ

Гройсман наполягає на прозорій та жорсткій перевірці АМКУ

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на проведенні масштабної і прозорої перевірки діяльності Антимонопольного комітету, особливо випадків перешкоджання та блокування державних закупівель за рішеннями АМКУ.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Державної аудиторської служби України Лідією Гавриловою, повідомляє Урядовий портал.

«Хотів, аби цей аудит був прозорим, ефективним, жорстким. Для того, щоб ми чітко розібралися, яка ситуація в Антимонопольному комітеті, хто гальмує процеси, хто сприяє неефективній роботі. І далі треба буде підготувати звіт – з прізвищами, результатами – і повідомити українцям. Публічність додає відповідальності», - сказав Гройсман.

За його словами, цього звіту очікують усі. «Я постійно отримую численні скарги», - додав Гройсман.

Гаврилова підтвердила слова Прем’єр-міністра і повідомила, що численні запити і скарги щодо діяльності Антимонопольного комітету приходять від парламентарів, від громадян, від громадських організацій.

«Дійсно важливе питання. Ми максимально прозоро й конструктивно підійдемо до виконання доручення», - зазначила голова Держаудитслужби.

Читайте також: Депутати 1 500 разів скаржилися на роботу кнопки для голосування - КВУ

Як повідомляв Укрінформ, 13 червня Кабінет міністрів України доручив Державній аудиторській службі України провести аудит Антимонопольного комітету України по фактах затримки процедур державних закупівель. Йдеться про факти зупинки, скасування або оскарження процедур державних закупівель, які вже призвели до затримки будівництва об'єктів, зупинки робіт тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-