Віце-маршалок Сейму Польщі: Україна далеко від наших кордонів стримує агресію РФ

Віце-маршалок Сейму Польщі: Україна далеко від наших кордонів стримує агресію РФ

Укрінформ
Польща усвідомлює, що Україна зупиняє російського агресора на дальніх підступах до польських кордонів.

Про це у Варшаві в кулуарах засідання Парламентської асамблеї Україна-Польща сказав у коментарі власному кореспонденту Укрінформу віце-маршалок Сейму Польщі, співголова асамблеї з польської сторони Ришард Терлецький.

"Наша безпека взаємозалежна: України - від допомоги Європи, зокрема й Польщі, а Польщі - від того, що Україна далеко від наших кордонів стримує російську агресію. У цій сфері співпраця між нашими країнами є найбільш раціональною", - наголосив Терлецький.

Він відзначив, що військова співпраця між Україною і Польщею є "досить доброю", звернувши увагу, зокрема, на співробітництво в рамках Литовсько-польсько-української бригади ЛитПолУкрбриг.

Водночас Терлецький зауважив, що двосторонні відносини переобтяжені також і складними питаннями, які розділяють народи. Відтак потрібно працювати над вирішенням цих проблем.

Читайте також: Парламентська асамблея Україна-Польща: Сироїд нагадала про загрози з боку Росії

Як повідомлялося, 12-13 червня у Варшаві та місті Свіноуйсцє відбувається дводенне засідання Парламентської асамблеї Україна-Польща. У перший день роботи асамблеї обговорено енергетичну безпеку в регіоні та координацію дій щодо блокування будівництва "Північного потоку-2", військову співпрацю та поглиблення відносин України з ЄС та НАТО, а також співпрацю у сфері молодіжного обміну.

За результатами першого дня роботи асамблеї ухвалено спільну заяву, в якій зокрема, парламентарії обох країн засудили російську агресію і закликали Москву звільнити усіх українських політв’язнів.

У середу, 13 червня, депутати відвідають LNG термінал для скрапленого газу в місті Свіноуйсцє на узбережжі Балтійського моря.

Фото: Andrzej Iwańczuk /Reporter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-