Парубій закликав парламент Британії висловити протест проти Nord Stream 2

Парубій закликав парламент Британії висловити протест проти Nord Stream 2

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликає членів парламенту Великобританії заявити протест проти реалізації проекту з будівництва газогону «Північний потік-2».

Про це він сказав під час зустрічі з головою Комітету у закордонних справах Палати громад парламенту Великої Британії Томом Тагенхатом, повідомляє прес-служба ВР.

«27 червня у мене спільно з головами парламентів Грузії, Молдови та Литви заплановано зустріч з Головою Палати представників Конгресу США Полом Раяном та участь у конференції на тему протидії будівництву газогону «Північний потік-2». Закликаю і членів Парламенту Великої Британії заявити протест проти реалізації цього політичного проекту», - сказав Парубій.

Голова українського парламенту розповів голові Комітету у закордонних справах Палати громад про загрози внаслідок будівництва газогону «Північний потік-2», зазначивши, що «це додатковий важіль путінської Росії для дестабілізації ситуації у всьому вільному світі». 

Парубій також розповів про спільний лист, підписаний головами парламентів України, Молдови, Польщі, Литви, Латвії та Естонії до голів парламентів США та країн ЄС із проханням засудити будівництво «Північного потоку-2». 

Окрім того, голова ВР високо оцінив ініціативу Тагенхата зі створення у Палаті громад Парламентської групи протидії російським гібридним загрозам та ініціював створення міжпарламентської групи протидії російським гібридним загрозам, насамперед, інформаційній дезінформації з боку Російської Федерації. 

Читайте також: Порошенко прокоментував офіційний запуск газопроводу TANAP

Водночас Парубій наголосив на важливості посилення санкцій та міжнародного тиску з боку Великої Британії на Російську Федерацію, зокрема і з метою визволення українських громадян, яких путінський режим утримує в полоні.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 12-15 червня голова Верховної Ради України Андрій Парубій перебуватиме з офіційним візитом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-