Порошенко прокоментував офіційний запуск газопроводу TANAP

Порошенко прокоментував офіційний запуск газопроводу TANAP

Фото
Укрінформ
РФ використовує енергетичні ресурси для впливу на внутрішню політику багатьох країн. Трансанатолійський газогін TANAP, офіційний запуск якого відбувся у вівторок, 12 червня, забезпечує енергетичну безпеку цілому регіону. 

Про це Президент України Петро Порошенко заявив, виступаючи на офіційній церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газогону TANAP у Туреччині, яку транслювали в прямому ефірі українські інформаційні телеканали.

«Відтепер цілий регіон зможе мати глибшу безпеку і ширші енергетичні перспективи. Як показано останнім десятиліттям, енергетичні ресурси спорадично були використані Російською Федерацією, стали в їхніх руках, в руках Путіна інструментом для тиску на енергетично залежні країни, для того щоб впливати на внутрішню політику цих країн або карати їх тоді, коли ці спроби не вдавалися», - сказав Порошенко.

Порошенко взяв участь у церемонії запуску TANAP / Фото: Лазаренко Микола

Президент зауважив, що транснаціональний магістральний газогін "Північний потік -2" з Росії до Німеччини, який ще називають комерційним, насправді є яскравим прикладом такого тиску і являє собою саме геополітичний проект, який не має нічого спільного з енергетичним постачанням.

Читайте також: Україна отримуватиме газ із Азербайджану новим газогоном - Порошенко

Як відомо, газогін TANAP є газогоном Азербайджану через Туреччину до Європи. Призначений для транспортування газу другої стадії розробки родовища Шах-Деніз (Азербайджан).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-