#Peace4Ukraine: Волкер каже, сам переконався, що війна на Донбасі -

#Peace4Ukraine: Волкер каже, сам переконався, що війна на Донбасі - "гаряча"

Укрінформ
Офіційний Вашингтон залишається на позиції щодо необхідності запровадження миротворчої місії ООН на сході України – попри пропозиції Москви ввести так звані "сили захисту" у форматі ОБСЄ.

Про це заявив у вівторок спеціальний представник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, повідомляє Укрінформ.

"Ми продовжуємо підтримувати миротворчі сили під мандатом ООН, щоб сприяти імплементації Мінських угод, однак пропозиція Росії щодо "сил захисту" ОБСЄ є ідеєю, приреченою на невдачу", - написав американський дипломат.

У іншому повідомленні Волкер звернув увагу, що відповідальність за війну на Донбасі лежить на Росії.

"Як я переконався під час моєї недавньої поїздки, на сході України відбувається гаряча фаза війни, яка спричинила руйнівну й деградуючу гуманітарну кризу, викликану інтервенцією Росії", - зауважив Волкер, додавши хештег # Peace4Ukraine (Мир для України)

Спеціальний представник США з питань переговорів по Україні розмістив дописи на офіційній твітер-сторінці після того, як напередодні в Берліні відбулася зустріч у "нормандському форматі" на рівні глав МЗС Франції, Німеччини, РФ і України.

Читайте також: «Нормандський формат в понеділок»: завдання – «витиснути все»

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи переговори в "нормандському форматі", які відбулися у Берліні 11 червня, заявив, що Україна і Росія абсолютно по-різному розуміють, якою має бути миротворча  місія ООН на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що російська сторона пропонує "тотально фейкову місію", оскільки Москва наполягає на тому, що миротворці можуть лише "супроводжувати" спостерігачів ОБСЄ вздовж лінії зіткнення та на окупованій території, але не здатні робити нічого іншого. Водночас українська позиція щодо миротворців полягає в тому, що  це має бути реальна місія з реальним мандатом, який дає змогу впливати на ситуацію, розміщена на всій території окупованого Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-