Порошенко заявляє про надзвичайну кількість доказів того, що РФ фінансує тероризм

Порошенко заявляє про надзвичайну кількість доказів того, що РФ фінансує тероризм

Укрінформ
Порошенко вважає символічним, що саме 12 червня - День Росії, міжнародний суд ООН визначив як дату для подання Меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Дуже символічно, що Міжнародний Суд ООН визначив саме 12 червня – день Росії – для подачі Меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації”, - зазначив він.

За словами Глави держави, подання Меморандуму у справі проти Росії – важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність.

“Меморандум містить надзвичайну, як для практики суду, кількість доказів. Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність. Попереду ще багато роботи по доведенню правди, але правда на нашому боці, і тому ми будемо її відстоювати та захищати всіма належними засобами”, - розповів Президент.

Порошенко також запевнив, що весь світ переконує Росію визнати неправомірність своїх дій і забратися з окупованих районів Донбасу і Криму.

Читайте також: Питання місії ООН на Донбасі буде обговорюватися в найближчі тижні - Маас

“Поки ж Росія і далі вперто бреше, що це не вони окуповували українські землі, привезли Бук, яким збили МН-17, завезли Гради, яким обстріляли мирних жителів Маріуполя, Краматорська та Авдіївки та блокпост у Волновасі. Посадові особи РФ вперто брешуть, що не вербували терористів, які вчиняли вибухи в Одесі, Харкові та Києві. Брешуть і про те, що не виживають українців і кримських татар з Криму, дискримінуючи їх в умовах окупації”, - підкреслив він.

Водночас Президент наголосив, що подолати цю брехню можна лише правдою і доказами, але додав, що для цього потрібна позиція Міжнародного Суду ООН, який дасть належну оцінку діям РФ і не залишить їм можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками “це не ми” і “нас там нема”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-