Маас виступає за введення миротворців на Донбас

Маас виступає за введення миротворців на Донбас

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас хоче бачити миротворчу місію на Донбасі. Реалізація Мінських угод триває надто довго.

Про це Маас сказав виданню Bild напередодні зустрічі глав МЗС Нормандської четвірки, запланованої на понеділок, 11 червня.

"Ми повинні говорити про місію ООН", - анонсував він одну із тем переговорів.

За його словами, слід зробити все можливе, щоб домогтися тривалого припинення вогню, виведення важкої зброї і домогтися гуманітарних покращень для людей, що страждають на Донбасі. Він підкреслив, що реалізація Мінських угод триває занадто довго – за рахунок народу в східній Україні, який нічого так не хоче, як миру.

"Той факт, що ми зустрічаємося сьогодні після 16 місяців з останньої зустрічі міністрів закордонних справ, - це успіх", - наголосив німецький дипломат. У той же час, він визнав, що не тішить себе ілюзіями: починати все спочатку буде важко. «Нам доводиться пробивати товсту дошку; інтереси і позиції України і Росії далекі один від одного в багатьох областях», - сказав Маас.

Читайте також: Глави МЗС готують зустріч у "нормандському форматі", у центрі уваги – дві теми

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня в Берліні відбудеться зустріч Нормандського формату на рівні міністрів закордонних справ. Основними її темами стануть стан виконання Мінських угод і можливість розміщення на Донбасі місії «блакитних касок». Остання буде вперше обговорюватися в цьому форматі.

Нинішня зустріч «нормандських міністрів» - Павла Клімкіна, Хайко Мааса, Жан-Іва ле Дріана і Сергія Лаврова - стане першою з лютого 2017 року.

Початок зустрічі заплановано орієнтовно на 19 годину за київським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-