Парубій підписав закон про Антикорупційний суд

Парубій підписав закон про Антикорупційний суд

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про Антикорупційний суд.

Підписання документа відбулося час спільного  брифінгу з головою парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе та головою парламенту Республіки Молдова Андріаном Канду в рамках ІІ Міжпарламентської конференції «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже символічно, що напередодні нашої конференції відбувся важливий етап - прийняття закону про "Виший антикорупційний суд". Ще кілька тижнів тому мало хто вірив, що це може відбутися. Але сьогодні ми вже маємо факт його прийняття. І я хочу скористатися можливістю, щоб урочисто при вас підписати цей закон. Для України це важливий крок на шляху реформування. Кілька тижнів тому я зустрічався з директорами Світового банку і коли вони дізналися, скільки поправок, не дуже вірили, що ми зможемо Закон “Про Вищий антикорупційний суд” прийняти. Як і взагалі, було багато скептиків, але я завжди був оптимістом у цьому питанні. Директори Світового банку дуже попросили, що якщо вдасться ухвалити закон, щоб ми підписали його їхньою ручкою і я зараз  при вас підписую вже підготовлений комітетом, нашими службами Закон України "Про Вищий антикорупційний суд", - зазначив Парубій.

Читайте також: Україна, Грузія та Молдова підписали заяву про Міжпарламентську асамблею

Як повідомлялося, у столичному готелі «Київ» 9 червня відкрилась ІІ Міжпарламентська конференція на тему «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО» за участю голови Верховної Ради України Андрія Парубія, голови Парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе та голови Парламенту Республіки Молдова Андріана Канду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-