Україна, Грузія та Молдова підписали заяву про Міжпарламентську асамблею

Україна, Грузія та Молдова підписали заяву про Міжпарламентську асамблею

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України  Андрій Парубій, голова Парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе та голова Парламенту Республіки Молдова Андріан Канду 9 червня у Києві підписали заяву про створення Міжпарламентської асамблеї "Україна-Молдова-Грузія".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Україна, Грузія та Молдова підписали заяву про Міжпарламентську асамблею / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

"Згідно зі статутами та регламентами, цей процес (створення Міжпарламентської асамблеї, - ред.) є не одномоментним, цей процес потім має бути затверджений робочими групами, обраними від кожного парламенту, але має бути зроблений перший крок у проголошенні Міжпарламентської асамблеї. Я маю надію, що наше остаточне засідання, розпочате в Кишиневі і продовжене в Україні, ми зможемо провести у Тбілісі (Грузія), де вже буде офіційне створення цієї Міжпарламентської асамблеї. Я переконаний, цей майданчик дасть нам набагато більше нових можливостей для співпраці та взаємодії", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Читайте також: У Києві відкрилася конференція за участю спікерів України, Грузії та Молдови

Він також нагадав, що Україна має схожий досвід співпраці з Польщею та Литвою в Міжпарламентській асамблеї, в рамках якої зародилося багато прекрасних ідей, як-от ідея Плану Маршала.

"У мене є мрія, що одного дня ми зберемось двома міжпарламентськими асамблеями для спільного засідання, показавши, що Балто-Чорноморський пояс і є щитом Європи, який сьогодні захищає цінності та весь цивілізований світ", - додав спікер українського парламенту.

Як повідомлялося, у столичному готелі «Київ» 9 червня відкрилась ІІ Міжпарламентська конференція на тему «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО» за участю голови Верховної Ради України Андрія Парубія, голови Парламенту Грузії Іраклія Кобахідзе та голови Парламенту Республіки Молдова Андріана Канду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-