У Києві відкрилася конференція за участю спікерів України, Грузії та Молдови

У Києві відкрилася конференція за участю спікерів України, Грузії та Молдови

Відео
Укрінформ
У столичному готелі "Київ" відкрилась ІІ Міжпарламентська конференція на тему "Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО". 

У рамках конференції відбудеться церемонія підписання заяви головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, головою Парламенту Грузії Іраклієм Кобахідзе та головою Парламенту Республіки Молдова Андріаном Канду про створення Міжпарламентської асамблеї "Україна-Молдова-Грузія", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ця конференція є продовженням тристороннього міжпарламентського діалогу, розпочатого під час офіційного візиту Голови Верховної Ради України Андрія Парубія до Республіки Молдова у березні цього року.

Стратегічною метою конференції є просування демократичних цінностей, створення та забезпечення спільної системи безпеки, побудова економічно стабільного державного управління та реформування країн відповідно до європейських правових норм.

У рамках конференції за участю парламентаріїв трьох країн заплановано проведення панельної дискусії на тему "Протистояння новим безпековим викликам".

Читайте також: Парубій анонсував міжпарламентську асамблею Україна-Грузія-Молдова

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня під час засідання Погоджувальної ради голова ВР Андрій Парубій зазначив, що під час ІІ Міжпарламентської конференції обговорюватимуться питання енергетики, зокрема щодо "Північного потоку – 2", а також інформаційної та економічної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-