Колишній охоронець заявив, що Януковича у Харкові планували

Колишній охоронець заявив, що Януковича у Харкові планували "спалити живцем"

Укрінформ
У 2014 році в Харкові радикально налаштовані особи планували вбити екс-президента Януковича із залученням зброї та "спалити живцем" за допомогою "коктейлів Молотова".

Про це заявив у Оболонському суді міста Києва екс-начальник штабу охорони колишнього президента України  Віктора Януковича Володимир Павленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від працівника СБУ надійшла інформація, що в Харків прибули радикали цілими групами. Частина груп знаходиться вже в залі, частина біля екрану на вулиці -  зібралося близько 3 тисяч чоловік, в основному партія "Свобода" та прихильники. Планувалося вбивство президента з вогнепальної зброї. І якби від першої групи ми б врятували, то потім на вулиці його б розстріляли. Потім планували закидати "коктейлями Молотова" кортеж президента і заживо спалити", - стверджує Павленко.

На запитання судді Владислава Дев'ятка, хто саме повідомив інформацію про можливий напад на Януковича у Харкові, свідок відмовився називати імена конкретних осіб, але запевнив, що цю інформацію повідомив співробітник СБУ.

Павленко розповів, що команда прийняла рішення перелетіти до Донецька, однак на підльоті до міста диспетчер повідомив, що літак мусить розвернутись назад до Харкова, "інакше буде залучена бойова авіація".

Також Павленко стверджує, що перед тим, як вирушити з Києва, Янукович отримав інформацію, що опозиційний штаб планував захопити резиденцію в Межигір'ї: "Стягнути хотіли 10 тисяч чоловік. Там були бойовики, серед них озброєні, важка техніка. Президент володів цією інформацією, він зрозумів, що будуть жертви, і вирішив рушити до Харкова, щоб уникнути цього".

Читайте також: Екс-охоронець Януковича стверджує, що на Майдані хотіли підірвати бензовоз

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-