Парубій закрив Раду: Ми сьогодні прийняли історичне рішення

Парубій закрив Раду: Ми сьогодні прийняли історичне рішення

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вечірнє засідання Верховної Ради оголошую закритим», - сказав спікер.

Наступне пленарне засідання Ради відбудеться 8 червня.

"Ми сьогодні змогли прийняти історичне рішення для української держави - про створення Вищого антикорупційного суду. Конституційна більшість. І це є справді перемога і українського парламенту, і уряду, і Президента України... Багато хто сумнівався, багато хто не вірив, але спільна клопітка робота усіх народних депутатів і комітету в тому числі, і робочих груп змогла дати нам важливий для української держави результат. Це ще раз продемонструвало, що Верховна Рада України працює як ефективний, дієвий, патріотичний і реформаторський орган", - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон «Про Вищий антикорупційний суд» і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду у системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд: Парубій сподівається на “зелене світло” від МВФ

Відповідний законопроект №7440 підтримали 317 депутатів за мінімально необхідних 226.

Президент Петро Порошенко одразу ж закликав уряд та Міністерство фінансів забезпечити фінансування створення Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-