Стенограму з виступом Лінчевського відправили на експертизу

Стенограму з виступом Лінчевського відправили на експертизу

Укрінформ
Дисциплінарна комісія направила на проведення державної експертизи стенограму засідання Рахункової палати на предмет оцінювання висловлювань заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

Таке рішення за результатами засідання комісії оголосив її голова, керівник Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Направити відповідні матеріали для проведення державної експертизи", - зачитав Ващенко рішення комісії.

Він пояснив, що комісія звернеться до Науково-дослідного інституту судових експертиз або, якщо будуть інші пропозиції, до інших експертних установ, з проханням провести експертизу фрагменту висловлювання Лінчевського та зробити висновок про те, чи цей фрагмент вирваний із контексту чи ні, тобто проаналізувати всю стенограму, та дати висновок про те, чи містять висловлювання посадовця ознаки образи чи ні, чи зачіпають честь і гідність громадян.

Після отримання експертного висновку, за його словами, дисциплінарна комісія прийме рішення щодо Лінчевського.

Ващенко також зазначив, що наступне засідання комісії відбудеться у понеділок, 10 червня.

Зі свого боку виступаючи на засіданні комісії, Олександр Лінчевський запевнив, що використав у виступі в Рахунковій палаті емоційні висловлювання, аби переконати, що не можна оцінювати програму лікування людей "сухими канцелярськими відсотками".

"Мій виступ був спрямований на захист і на підтримку програми лікування за кордоном. Я прошу вибачення за невдало підібрані слова, які образили пацієнтів та їх родичів, але ці слова, ці гіперболи, ці риторичні запитання були спрямовані на переконання членів Рахункової палати в необхідності підтримки тяжкохворих пацієнтів, якою б дороговартісною ця підтримка не була", - зазначив Лінчевський.

Читайте також: Супрун оприлюднила стенограму з виступом Лінчевського

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном.

Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський начебто заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський пізніше запевнив, що його слова були вирвані з контексту.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 4 червня доручив порушити дисциплінарне провадження щодо Лінчевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-