Супрун оприлюднила стенограму з виступом Лінчевського

Супрун оприлюднила стенограму з виступом Лінчевського

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України нарешті отримало офіційну стенограму засідання Рахункової палати з виступом заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського.

Про це повідомила у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

"Учора ввечері нарешті отримали офіційну стенограму засідання Рахункової палати від 15 травня 2018 року", - написала Супрун.

При цьому вона зауважила, що МОЗ свій запит на отримання стенограми надіслав Рахунковій палаті ще в день засідання. "Натомість набагато раніше доступ до стенограми Рахункова вибірково надала іншим людям, і весь цей час вони її поширювали окремими, вирваними з контексту шматками", - зазначила керівник міністерства.

Вона також звернула увагу на те, що голова Рахункової палати Валерій Пацкан досі не надав відповіді, "чому він поширював інформацію про 200 мільйонів невикористаних коштів у програмі". "На сайті Рахункової палати теж була новина з цією брехнею, але після нашого допису вчора підтерли один нулик, щоби вийшло не 200 мільйонів, а 20. Тепер майже збігається з сумою, яка є у звіті", - написала з обуренням Супрун.

Крім цього, вона оприлюднила розшифровку окремих фрагментів відповідей Лінчевського на засіданні Рахункової палати та запитань від учасників засідання, які, за її словами, яскраво свідчать про "масштаби маніпуляцій зі звітом і виступом Олександра".

Керівник МОЗ висловила сподівання, що "дисциплінарна комісія врахує брехливу дискредитаційну кампанію, яка тривала весь цей час, та прийме справедливе рішення".

Читайте також: Фракція БПП хоче заслухати Данилюка і Лінчевського

Як повідомлялося, ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський начебто заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності таких хворих.

Сам Лінчевський заявив, що його слова вирвані з контексту.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наказав порушити дисциплінарне провадження стосовно Лінчевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-