Порошенко — про Антикорупційний суд: Гарний подарунок на річницю президентства

Порошенко — про Антикорупційний суд: Гарний подарунок на річницю президентства

Укрінформ
Петро Порошенко назвав ухвалення Верховною Радою закону про Вищий антикорупційний суд подарунком на четверту річницю його президентства.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді після ухвалення закону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що сьогоднішній день є історичним, і хочу просто по-людськи подякувати за дуже гарний подарунок на четверту річницю мого президентства", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 червня ухвалила закон "Про Вищий антикорупційний суд" 315-ма голосами. 

Згідно з законом, Вищий антикорупційний суд здійснюватиме правосуддя як суд першої та апеляційної інстанцій у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях. 

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд

Рада встановила, що суду підсудні кримінальні провадження стосовно корупційних злочинів, передбачених в примітці статті 45 Кримінального кодексу України, статтями 206-2, 209, 211, 3661 Кримінального кодексу України, якщо наявна хоча б одна з умов, передбачених пунктами 1-3 частини п'ятої статті 216 Кримінального процесуального кодексу України. Тобто його підсудність збігається з підслідністю Національного антикорупційного бюро України.

Як відомо, 7 червня 2014 року відбулась інавгурація Петра Порошенка, який став п'ятим президентом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-