Антикорупційний суд: Порошенко закликав БПП підтримати закон

Антикорупційний суд: Порошенко закликав БПП підтримати закон

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав фракцію БПП підтримати законопроект про Антикорупційний суд, який відповідатиме Конституції і рекомендаціям Венеціанської комісії.

Про це глава держави сказав у четвер вранці на зустрічі з фракцією БПП, повідомила у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. 

"Зустріч президента з фракцією БПП. Президент закликав фракцію підтримати закон про Антикорупційний суд, який потрібен в першу чергу Україні, а не тільки нашим партнерам. Закон має відповідати в першу чергу Конституції України, бо Україна - суверенна держава, й також враховувати позиції і рекомендації Венеціанської комісії", - написала Геращенко.

За її словами, Порошенко нагадав, що він, згідно з регламентом, зміг подати проект закону після того, "як парламент з сотої спроби таки відкликав законопроект про Антикорупційний суд опозиціонерів, який отримав нищівний висновок Венеціанської комісії, але опозиціонери блокували відкликання цього закону". "І ми втратили час, багато місяців і тижнів. Сьогодні маємо всі проголосувати ЗА", - зазначила перший віце-спікер, цитуючи слова глави держави.

Читайте також: Порошенко прийшов до Ради

Порошенко також наголосив, що в Україні не лише Антикорупційний суд, але й всі суди  повинні працювати так, щоб повернути довіру суспільства до судової системи. "Не буває одного ідеального суду в країні, де реформи потребує вся система, й саме над цим маємо працювати", - підкреслила Геращенко.

За її словами, Президент також просить підтримати його поправки до Закону про дипломатичну службу, якого чекають сотні українських дипломатів.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 березня ухвалила у першому читанні президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

До другого читання депутати внесли 1974 поправки до законопроекту про антикорупційний суд. Наразі триває їхній розгляд, серед правок - про повноваження міжнародних експертів при призначенні суддів Антикорупційного суду.

Фото: Iryna Gerashchenko/facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-