Порошенко прийшов до Ради

Порошенко прийшов до Ради

Укрінформ
Президент Петро Порошенко прибув у Верховну Раду і бере участь у засіданні фракції "Блоку Петра Порошенка".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання фракції розпочалося близько 9.00, а Президент приєднався  до участі у засіданні фракції близько 9.30.

На засідання фракції також близько 9.50 прийшов голова фракції "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Раніше голова фракції "Блоку  Петра Порошенка" Артур Герасимов у коментарі журналістам зазначив, що на засіданні фракція визначиться щодо голосування за президентський законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд", зокрема щодо положення про процедуру подолання вето Громадської ради міжнародних експертів у відборі антикорупційних суддів.

Окрім того, фракція має намір визначитися щодо інших питань порядку денного.

У зв'язку із наміром Президента прибути в Раду правоохоронці посилили охорону будівлі. Зокрема, близько 30 нацгвардійців контролюють периметр будівлі парламенту, посилені заходи безпеки і у середині будівлі парламенту.

Читайте також: Рада продовжить розгляд поправок до проекту про Антикорупційний суд

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер розгляне у другому читанні президентський законопроект «Про Вищий антикорупційний суд» та призначення кандидатури від парламенту до складу комісії зовнішнього контролю з незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Раніше голова ВР Андрій Парубій прогнозував ухвалення парламентом закону у четвер.

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-