Дунаєв наполягає, аби подання ГПУ йому вручили особисто

Дунаєв наполягає, аби подання ГПУ йому вручили особисто

Укрінформ
Народний депутат від "Опоблоку" Сергій Дунаєв наполягає, щоб подання Генпрокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності вручили йому особисто.

Про це парламентарій сказав журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нехай керівник парламенту подивиться Регламент щодо того, як має йти подання, у тому числі на народного депутата. І ніхто не повинен порушувати, передусім, Регламент. Є технічна складова передачі цих документів, тому ніде не прописано, що мені може цей документ надійти на пошту. Я прошу, щоб ці документи мені передали нарочним, як це належить, перш за все згідно з регламентом", - зазначив Дунаєв, уточнивши, що подання має бути вручене йому особисто в руки.

Водночас він пояснив, що порушення полягає у тому, що "розглянувши, комітет надав висновок, що не надана інформація на 216 сторінках". За його словами, цих документів він не отримував.

До того ж, депутат спростував інформацію про те, що відмовлявся отримувати подання.

"Народному депутату мають вручати подання - не помічнику. Це норма закону", - зауважив він.

Читайте також: Подання на Дунаєва: Парубій розказав, як за депутатом "ганялися" по всій Раді

Як повідомлялося, 15 травня генпрокурор Юрій Луценко підписав подання щодо притягнення до відповідальності депутата Сергія Дунаєва ("Опозиційний блок"), який подав завідомо недостовірні відомості у декларації.

5 червня комітет з питань Регламенту та організації роботи парламенту прийняв рішення повернути подання голові ВР Андрію Парубію у зв'язку з тим, що Дунаєв у визначений законодавством час не ознайомився з поданням.

6 червня у коментарі журналістам спікер пояснив, що Апарат Ради зробив усе можливе, аби передати подання Дунаєву через його помічників. Відтак, Парубій повернув подання назад до комітету до прийняття рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-