Бюджетний комітет Ради рекомендує звільнити Данилюка

Бюджетний комітет Ради рекомендує звільнити Данилюка

Укрінформ
Комітет ВР з питань бюджету підтримав проект постанови Кабінету міністрів про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Утрималось троє. Рішення прийнято", - оголосив голова комітету Андрій Павелко результати голосування щодо підтримки цього проекту постанови.

При розгляді цього питання Данилюк не брав участь у засіданні комітету.

Водночас народні депутати Віктор Пинзеник (БПП) та Юрій Левченко (позафракційний), що утримались при голосуванні, наголосили на неприпустимості розгляду цього питання за відсутності міністра. Голова комітету зазначив, що міністр був запрошений на засідання комітету, але не прийшов. Не було також і заступника міністра під час обговорення та розгляду цього питання.

Читайте також: Звільнення Данилюка: міністр вимагає слова з трибуни Ради

Як повідомлялося, у Верховній Раді у середу був зареєстрований проект постанови Кабінету міністрів № 8433 про звільнення Данилюка з посади міністра фінансів.

У середу, 23 травня, на закритій частині засідання Кабміну у міністра фінансів Олександра Данилюка виникла суперечка з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Причиною стало те, що Данилюк попросив Прем'єра призначити йому п'ятого заступника - Яну Бугрімову, але той сказав, що це не на часі. Після чого Данилюк залишив залу засідань. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр фінансів може незабаром залишити свою посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-