Закон про Антикорупційний суд чекатиме до четверга - Рада закрилася

Закон про Антикорупційний суд чекатиме до четверга - Рада закрилася

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив ранкове пленарне засідання, депутати продовжать розгляд у другому читанні законопроекту № 7440 «Про Вищий антикорупційний суд» у четвер, 7 червня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове засідання Верховної Ради оголошую закритим», - сказав він.

Спікер закликав забезпечити присутність депутатів на ранковому засіданні у четвер 7 червня для голосування за відповідний законопроект.

«Закликаю усі фракції, усіх народних депутатів бути присутніми на ранковому засіданні. Це буде визначальний і вирішальний день не тільки цього тижня, а й цього етапу діяльності Верховної Ради», - наголосив Парубій.

У четвер депутати продовжать розгляд законопроекту з поправки № 1872.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 червня продовжила розгляд поправок до президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Раніше Голова ВР Андрій Парубій заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту про ВАС стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають. Водночас він прогнозував, що парламент зможе ухвалити закон 7 червня.

Читайте також: Представник уряду в Раді анонсував "антикорупційні" переговори з МВФ

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду. Ухвалення відповідного закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

У другій половині дня 6 червня народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-