Представник уряду в Раді анонсував

Представник уряду в Раді анонсував "антикорупційні" переговори з МВФ

Укрінформ
Увечері 6 червня відбудеться черговий раунд переговорів із МВФ щодо остаточного варіанту положень закону про Антикорупційний суд, які стосуються повноважень громадської ради міжнародних експертів у відборі суддів.

Про це журналістам у кулуарах парламенту повідомив представник уряду у Верховній Раді, народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко.

"Станом на зараз погодженого остаточного варіанту цієї статті закону про Антикорупційний суд немає. Наскільки я розумію, ввечері буде черговий раунд переговорів (з МВФ), і, я сподіваюсь, що ми отримаємо погоджений, вже остаточний варіант, із яким завтра вже будемо виходити в зал (на голосування). Тягнути вже більше нікуди", - сказав він.

При цьому Денисенко не зміг уточнити, де саме відбуватимуться ці переговори, однак зазначив, що на проведення засідання комітету ВР з питань правової політики та правосуддя щодо напрацювання фінальної версії законопроекту варто очікувати пізно вночі 6 червня або вранці 7 червня.

"У цьому випадку, я думаю,  що першочерговими будуть саме переговори, які відбудуться сьогодні ближче до вечора, наскільки я розумію, о п'ятій чи о шостій годині вечора вони розпочнуться. Тому засідання комітету, я думаю, ми можемо очікувати або сьогодні пізно вночі, або завтра вранці", - зазначив депутат.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 червня продовжує розгляд поправок до президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Станом на 12:00 їх залишилось понад 200.

Читайте також: Данилюк сказав, скільки може коштувати "провал" закону про Антикорупційний суд

Раніше Голова ВР Андрій Парубій заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту про ВАС стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають. Водночас він прогнозував, що парламент зможе ухвалити закон 7 червня.

4 червня Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду. Ухвалення відповідного закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-