Гройсман підписав подання на звільнення Данилюка

Гройсман підписав подання на звільнення Данилюка

Укрінформ
Прем'єр Володимир Гройсман підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. 

Про це голова уряду написав у Facebook.

"Після спровокованого ним конфлікту на засіданні уряду він дозволив собі дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати. На жаль, Олександр Данилюк не вніс коректив у вибрану ним лінію поведінки і після обговорення цієї ситуації з членами урядової команди. Тому я не бачу можливості для нього і далі залишатися в її складі і прошу народних депутатів підтримати моє подання", - прокоментував Гройсман.

Він висловив думку, що питання зміни очільника Міністерства фінансів має бути вирішено невідкладно.

Читайте також: Гройсман вирішить, чи залишати Данилюка в уряді - Саєнко

Як повідомляли ЗМІ, у середу, 23 травня, на закритій частині засідання Кабміну у міністра фінансів Олександра Данилюка виникла суперечка з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Причиною стало те, що Данилюк попросив Прем'єра призначити йому п'ятого заступника - Яну Бугрімову, але той сказав, що це не на часі. Після чого Данилюк залишив залу засідань. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр фінансів може незабаром залишити свою посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-