Антикорупційний суд: Рада

Антикорупційний суд: Рада "провалила" 70 поправок і пішла на перерву

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив перерву в пленарному засіданні парламенту до 12.30, депутатам залишилося розглянути близько 200 поправок до законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я оголошую перерву на 30 хвилин. О 12.30 ми продовжимо нашу роботу з правки 1724-ї», - сказав спікер.

До оголошення перерви депутати розглянули близько 70 поправок. Причому в сесійній залі перебувало до 100 нардепів, і жодна з цих поправок не була підтримана депутатами.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 червня продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" - їх залишилося 271.

Раніше Голова ВР Андрій Парубій заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту про ВАС стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають. Водночас він прогнозував, що парламент зможе ухвалити закон 7 червня.

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду. Ухвалення відповідного закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

Читайте також: Радикали в Раді вимагають відставки Лінчевського

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

У другій половині дня 6 червня народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-