Гройсман обіцяє у четвер оголосити рішення щодо Лінчевського

Гройсман обіцяє у четвер оголосити рішення щодо Лінчевського

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пропонує 7 червня у відкритому режимі прослухати запис повного виступу заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського в Рахунковій палаті, і після цього він оголосить остаточне рішення з цього приводу.

Так глава уряду відреагував на заклик звільнити Лінчевського з боку представників низки парламентських фракцій, які прийшли засідання Кабміну у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Завтра відбудеться засідання (комісії, що розслідує дисциплінарне провадження щодо Лінчевського - ред.), але що б хотів попросити - щоб це засідання було публічним, щоб ми всі витратили 20 хвилин часу та прослухали цю плівку. І потім я готовий виконати будь-яке рішення, яке буде об'єктивним, коли ми почуємо, що сказала ця людина. Я це почув і маю власні висновки”, - сказав Гройсман.

За його словами, якщо посадовець винний, то має понести відповідальність, якщо ж ні - його варто захищати.

Прем’єр-міністр також наголосив, що вважає неприпустимою ситуацією, коли чиновник дозволяє собі ставитися зверхньо до людського горя. “Нам залишилося почекати до завтра. Завтра буде проведена ця комісія і після неї я прийму рішення. Ми маємо дати приклад усім. Якщо покарання справедливе, то всі мають про це знати, але якщо ми захистимо невинного, то про це також мають знати усі", - додав глава уряду.

Читайте також: Скандальний виступ чиновника МОЗ викладуть у відкритий доступ

Як повідомляв Укрінформ, раніше ЗМІ поширили заяву заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського, зроблену ним у Рахунковій палаті під час обговорення звіту про результати аудиту ефективності коштів держбюджету, виділених МОЗ для лікування громадян України за кордоном. Говорячи про пацієнтів, у яких діагностовано рак, Лінчевський заявив про неефективність використання цих коштів у зв'язку з високим рівнем смертності.

Сам посадовець заявив, що його слова вирвані з контексту.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпорядився порушити дисциплінарне провадження стосовно Лінчевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-