Журналісти-заручники: Геращенко анонсувала

Журналісти-заручники: Геращенко анонсувала "українські питання" у ПАРЄ та ОБСЄ

Укрінформ
Тема звільнення українських журналістів буде ключовою для делегації України під час засідання ПАРЄ у червні та ОБСЄ у липні.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що ключовою темою для делегації України на засіданні у червні Парламентської асамблеї Ради Європи та в липні на засіданні ПА ОБСЄ стане звільнення українських бранців, зокрема власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка та затриманого російською окупаційною владою блогера Станіслава Асєєва. Про це вона заявила під час свого виступу на засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця тема (звільнення українських бранців - ред.) буде ключовою для української делегації у червні під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи, у липні під час засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ. Разом ми докладемо усіх зусиль для звільнення кожного українця. Україна своїх не кидає!", - заявила перший віце-спікер.

Читайте також: Геращенко закликає створити реєстр загиблих, поранених та полонених журналістів

Геращенко зазначила, що сьогодні парламент апелює до міжнародних організацій: ОБСЄ, Ради Європи, ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, Amnesty International, "Репортерів без кордонів" з вимогою відреагувати на те, що до українських бранців, в тому числі до журналістів, не допускають українських консулів, МКЧХ.

Як відомо, загалом у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпіонаж. 

Сьогодні, 6 червня, українські працівники ЗМІ відзначають своє професійне свято -День журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-