Явних лідерів майбутніх президентських виборів поки немає

Явних лідерів майбутніх президентських виборів поки немає

Опитування
Укрінформ
В Україні 68% громадян готові голосувати на виборах Президента, але явних лідерів майбутніх президентських перегонів ще немає.

Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Центру Разумкова, оприлюдненому на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, переважна більшість громадян (68%) планує взяти участь у виборах Президента, тоді як однозначно не бажають брати такої участі 17%. Решта ж респондентів ще не визначилися.

Водночас серед кандидатів на президентську посаду відсутні явні лідери, рейтинг усіх основних політиків "доволі невисокий".

Зокрема, Юлію Тимошенко підтримали би 13,3% респондентів (її рівень підтримки мало відрізняється у різних регіонах України); Анатолія Гриценка - 9,4% опитаних (вищим його рейтинг є на заході та в центрі); Юрія Бойка - 8,4% (його рейтинг забезпечують схід, південь і Донбас).

Чинного главу держави Петра Порошенка підтримали би 7,6% респондентів (його рейтинг дещо вищий на заході і дещо нижчий на сході).

За Олега Ляшка проголосували би 7,4% опитаних громадян, причому його позиції дещо міцніші в центрі та на півдні.

Разом з тим 62% респондентів, вважають, що Україні потрібні нові політичні лідери, не бачать такої потреби - 27%.

Читайте також: Рейтинг президентських лідерів: соціолог розповіла про "маленьку сенсацію"

У відкритому запитанні, коли респондентів просили назвати прізвище нового бажаного лідера, більшість громадян називали Святослава Вакарчука (7%), Володимира Зеленського (6,6%) та Євгена Мураєва (6%).

Загальнонаціональне опитування населення України було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 до 25 травня 2018 року в усіх регіонах України за винятком анексованого Криму та окупованої території Донбасу. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-