Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо

Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо "вбивства" Бабченка

Укрінформ
У Брюсселі генпрокурор України Юрій Луценко пояснив європейським партнерам ситуацію щодо замовлення та імітації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це він заявив на міжнародній конференції "Українська європейська перспектива" у вівторок, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу.

"Я визнаю, що ми мали й помилку в цій справі. Ми маємо покращити комунікацію з нашими західними партнерами серед спецслужб", - сказав генпрокурор.

Луценко приніс вибачення за можливі занепокоєння серед людей в Україні та світі, які щиро співчували Бабченку, дізнавшись про його "вбивство".

"Я прошу урахувати, що Україна перебуває у відкритій війні з Росією. Постійно відбуваються теракти проти українських людей на російське замовлення", - наголосив Луценко.

Він повідомив, що за останні роки це вже була 32-а імітація у контексті замовних убивств, щоб вийти на причетних до злочинів, які планувалися.

Луценко наголосив, що українські правоохоронці та спеціальні служби досягли мети у цій справі, включаючи отримання "чорного" списку з 47 людей, яких мали убити в Україні на замовлення РФ.

"Ми зафіксували, як пан Герман (організатор замовлення убивства Бабченка – ред.) представляє себе резидентом ФСБ в Україні", - додав Луценко.

Він запевнив, що Генпрокуратура і СБУ мають усі технічно зафіксовані докази щодо цієї справи.

Читайте також: Послам G7 розкрили деталі спецоперації з Бабченком

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах.

Під час операції працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-